Aan de bewoners in buurt van de Uilentoren in Leersum,

Graag komen we met u in contact over ons plan om de Leersumse Uilentoren Loop weer nieuw leven in te blazen en in leven te houden. Na een onderbreking van 15 jaar, hebben we in 2023 met een aantal enthousiaste inwoners het jaarlijkse hardloopfestijn van Leersum in ere hersteld.

Op zaterdag 1 juni 2024 zal het de 25ste editie worden. We beogen een gezellig en sportief evenement, waar we zoveel mogelijk inwoners uit Leersum bij betrekken.

Ontzettend leuk en toegankelijk om mee te doen aan de Kids Run, 5, 10 of 15 kilometer. Of om te komen kijken rondom de Uilentoren, want de deelnemers komen meerdere keren langs.

Samen in contact

Het is niet uit te sluiten dat u als omwonende die dag enige hinder zal ondervinden. Wij hopen dat u daarvoor begrip kunt opbrengen. Daarom gaan we graag met u in gesprek. Zowel in de voorbereiding, op de dag zelf en na afloop.

De op 11 januari 2024 rondbezorgde brief in de directe omgeving (Lomboklaan, Groenoordlaan, Gezichtslaan en Lommerlaan) was daar een eerste aanzet toe.

Op vrijdag 19 januari 2024 om 17:00 hebben we een informele informatiebijeenkomst voor omwonenden georganiseerd in Sport- en Cultuurcentrum De Binder.

Iedereen die per e-mail met ons contact heeft opgenomen, hebben we per e-mail kunnen informeren over de ingediende aanvraag voor een evenementen vergunning.

Op 12 mei bezorgen we een 2e brief en flyer in een groter gebied rondom de Lomboklaan en Uilentoren.

Tot slot informeren we op de maandag voor het evenement alle bewoners die contact met ons hebben opgenomen, per e-mail over onze derde brief met de planning in detail. Die bezorgen we ook bij de woningen aan het onverharde deel van de Gezichtslaan, de Groenoordlaan en de Lomboklaan ten noorden van de Bergweg.

Leest u dit nu allemaal voor het eerst, en woont u in de buurt van het evenement, zouden we het fijn vinden om uw e-mailadres en telefoonnummer te ontvangen, zodat we u via die weg ook kunnen bereiken.

Zou u dat, samen met uw woonadres, kunnen sturen naar het e-mailadres organisatie@uilentoren-loop-leersum.nl?

Mocht u alsnog vragen hebben, staan we u uiteraard graag persoonlijk te woord op een moment dat u schikt.

Omschrijving evenement

We hopen dat er op zaterdag 1 juni 2024 rond de 500-800 deelnemers gaan hardlopen en wandelen in het Lombokbos. De ontvangst en het wedstrijdsecretariaat is bij De Binder aan de Hoflaan. Start en finish is bovenaan de Lomboklaan, bij de Uilentoren.

Het parcours kent een ‘aanloop ronde’ die deelnemers maar 1x gebruiken: via de Groenoordlaan, linksaf Gezichtslaan en dan 2x linksaf terug naar de Uilentoren. Dan start de ‘gewone ronde’ vanaf de Uilentoren westwaarts de afdaling in, richting de Utrechtse Baan. Na een ronde van 5km door het bos komen ze vanaf de noordzijde weer terug bij de Uilentoren. Ofwel om te finishen, of voor hun volgende ronde als ze kiezen voor 10 of 15km.

Rondom de Uilentoren creëren we een gezellig start/finish plein, voor zowel publiek als deelnemers. Daar zal sfeermuziek en een omroeper te horen zijn, op een beperkt geluids-niveau dat is toegestaan binnen de vergunning van de gemeente en de overeenkomst met Staatsbosbeheer. Als publiek ziet u de lopers minimaal 3x langskomen, op het ‘Start & finish plein’ dat wordt ingericht rondom de Uilentoren.

In het belang van de veiligheid hebben we een evenementenvergunning aangevraagd om op zaterdag 1 juni tussen 10:00 en 16:00 de Groenoordlaan, het noordelijkste deel van de Gezichtslaan en de Lomboklaan ten noorden van de Bergweg af te sluiten voor verkeer (hulpdiensten uitgezonderd).
Ook verzoeken we u die dag de Lomboklaan met de auto zoveel mogelijk te vermijden.

Meedoen of meehelpen?

Wij organiseren dit evenement zonder winstoogmerk en 25% van het betaalde inschrijfgeld wordt gedoneerd aan de natuur in de directe omgeving van het parcours. Dat maakt dat we hard op zoek zijn naar zowel deelnemers, als mensen die willen helpen op de dag zelf.

Nodig uw vrienden, familie en buren uit om samen mee te doen. Met koffie vooraf en na afloop nog gezellig lang napraten met een drankje. We hopen stiekem dat zelfs mensen die eigenlijk een hekel hebben aan hardlopen, voor dit mooie jaarlijkse evenement een uitzondering gaan maken. Gewoon, omdat het zo’n gezellige dag wordt.

Inschrijven kan op de website Uilentorenloop.nl via de knop “direct inschrijven”
Doet u dat vóór 26 mei staat uw eigen voornaam op het startnummer.
Hopelijk helpt de bijgevoegde flyer om het gesprek hierover aan te gaan.

Mocht meedoen geen optie zijn, zoeken we ook nog meer mensen die op zaterdag 1 juni willen meehelpen met de organisatie: denk aan het begeleiden van de ontvangst of het parcours beveiligen. We zouden het geweldig vinden als u zich hiervoor aanmeldt op de website Uilentorenloop.nl via de knop “meehelpen”.

Als u na het lezen van deze brief nog vragen heeft, kunt u contact opnemen met
Gerrit Heijkoop via het e-mailadres organisatie@uilentorenloop.nl of per telefoonnummer 06 1980 8006.

Met vriendelijke groet,
Uilentoren Loop Leersum Organisatie
Gerrit Heijkoop
Robbert Profittlich
Matthijs Hofman
Ans van Veenendaal
Marrit Profittlich
Wilco Willemse
Joëlle Staps
Marga van het Erve