Waarom investeert staatsbosbeheer in speelplekken

Als je meedoet aan de Uilentoren Loop ben je niet alleen aan het sporten ín de natuur, maar ook vóór de natuur. We doneren 25% van het betaalde inschrijfgeld aan de natuur.

In overleg met boswachter Corien Koreman hebben we gekozen voor een bijdrage aan de speelplek in het Wolvengat.

Foto: Staatsbosbeheer

Visie van Staatsbosbeheer

Het is belangrijk om kinderen van jongs af aan te verbinden met natuur. Kinderen hebben natuur nodig, maar de natuur heeft ook kinderen nodig. De uitdagingen om de natuur en onze aarde te beschermen zijn groter dan ooit.

Voor toekomstige natuurbescherming is de binding van kinderen enorm belangrijk. Staatsbosbeheer investeert daarom niet alleen in de ontwikkeling en de toekomst van natuur, maar ook in de ontwikkeling en de toekomst van kinderen.

Natuureducatie op een leuke manier

Naast natuureducatieprogramma’s voor basisscholen zoals Natuurwijs, leggen ze speelbossen aan en zijn er kabouterpaden voor de kleintjes. Ook zijn er super leuke apps ontwikkeld zoals Perfect Earth Animals, waarbij kinderen met hun smartphone op zoek kunnen gaan naar dierenplaatjes in de bossen.

Het Wolvengat, gelegen in het Lombokbos, is al sinds jaar en dag een speelplek voor kinderen. De gemeente Utrechtse Heuvelrug heeft hier al een prachtige kabelbaan gerealiseerd.

Staatsbosbeheer gaat de komende tijd kijken of ze deze locatie nóg aantrekkelijker kunnen maken voor kinderen.

Wil je op de hoogte blijven van het werk van Staatsbosbeheer?

Volg dan het boswachtersblog van Corien Koreman, boswachter Staatsbosbeheer Utrechtse Heuvelrug, via www.boswachtersblog.nl/utrecht. Als je je abonneert op haar blog krijg je automatisch de nieuwsberichten toegestuurd.

Corien Koreman, boswachter Staatsbosbeheer Utrechtse Heuvelrug
(Foto: Intermediar)