Nieuwe Heuvelrug Loop Challenge: Wie verovert de heuvels?

Drie lokale hardloopevenementen hebben de handen ineengeslagen en bieden vanaf april samen een nieuwe uitdaging voor sportievelingen op de Utrechtse Heuvelrug: de Heuvelrug Loop Challenge. De winnaar van het virtuele klassement wacht eeuwige roem, aldus de initiatiefnemers.

De Amerongse Koploop (20 april), de Uilentorenloop Leersum (1 juni) en de Heuvelrugloop Maarn (15 juni) hebben veel gemeenschappelijke doelen.

Joost Doelman organiseert de eerste loop van het seizoen in Amerongen: “Wij dagen met onze drie evenementen inwoners uit om in beweging te komen, hardlopend of wandelend. Het sporten in de prachtige natuur van de Utrechtse Heuvelrug doet een mens op vele manieren goed. 

Daarnaast vloeit een deel van de opbrengst elke editie weer terug naar de omgeving, in de vorm van donaties. Het laatste doel is het samenbrengen van mensen uit de hele regio. Ieder jaar weer zien we leuke contacten ontstaan om samen te trainen voor de loop, of als gevolg ervan. Dat is mooi om te zien.”

Gerrit Heijkoop, organisator van de Uilentorenloop, hoopt dat de deelnemers van ‘zijn’ Leersumse loop ook mee gaan doen in Amerongen: “Het is natuurlijk nog best wel lang wachten tot zaterdag 1 juni. Hoe leuk zou het zijn om al een keer eerder mee te doen aan een andere hardloopwedstrijd in deze mooie omgeving?”

Leuke korting van 30%

Om mensen te motiveren bieden de drie evenementen nu 30% korting op elkaars inschrijfgeld voor de hardloopafstanden. Bert van den Berg van de Heuvelrugloop verklaart de korting nader: “Sta je al bijvoorbeeld al ingeschreven voor de Uilentorenloop in Leersum, dan krijg je bij inschrijving 30% korting bij de Amerongse Koploop of de Heuvelrugloop Maarn. 

Maar we hopen natuurlijk vooral dat de winst van het virtuele klassement over de drie evenementen inwoners zal uitdagen. Welke Heuvelrugger is in 2024 overall de beste? Er is maar één kans op deze roemrijke titel! Het klassement wordt opgemaakt op basis van je uitslag. De punten daarvan worden van de drie events bij elkaar opgeteld om tot een winnaar te komen.”

Doelman roept, namens het eerste evenement in het rijtje, inwoners op om zich in te schrijven: “Wie mee wil doen aan deze nieuwe challenge moet er snel bij zijn, er zijn slechts honderd plekken beschikbaar voor deze eerste editie van de Heuvelrug Loop Challenge.

Verdere aanmelding is niet nodig: we filteren automatisch de mensen die bij alle 3 de events meedoen.”

Deelnemers aan de challenge zijn tijdens de evenementen herkenbaar aan een icoon op het startnummer.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *