Wie wint het LK hardlopen bij de uilentoren Loop?

Na 15 jaar afwezigheid keert de legendarische Uilentoren Loop terug naar Leersum voor haar 24ste editie op 3 juni 2023. En dit jaar is iets nieuws toegevoegd: het sprankelende Leersums Kampioenschap (LK) hardlopen. Wie zijn de snelste man en vrouw van Leersum op de 5, 10 en 15 kilometer bosloop?

“Zeker, het LK staat een beetje haaks op de bedoeling van ons evenement” aldus organisator Gerrit Heijkoop. “Onze droom is om zoveel mogelijk inwoners van Leersum en de Utrechtse Heuvelrug in beweging te brengen. Laagdrempelig, en vooral gezellig. Bijvoorbeeld met 2 terrassen bij zowel De Binder als bij de Uilentoren, en live muziek van het EMM dweilorkest”.

“Maar toen steeds meer lokale ondernemers achter het evenement gingen staan, konden we het niet laten om een beetje extra inzet en competitie te belonen.” aldus Heijkoop. Voor de snelste Leersumse mannen en vrouwen op iedere afstand wacht een speciaal prijzenpakket. En daarmee is het Leersums Kampioenschap hardlopen geboren.

Behalve de wedstrijd voor snelle lopers, komen op zaterdag 3 juni ook wandelaars, kinderen, beginnende hardlopers en het publiek aan hun trekken. Zelfs bij de kortste afstand, komen de lopers maar liefst drie keer langs de Uilentoren bovenaan de Lomboklaan in Leersum.

Heijkoop: “Wij hopen dat iedereen uit Leersum, de gemeente Utrechtse Heuvelrug, en de regio op deze gezellige dag de uitdaging met zichzelf durft aan te gaan. We kijken uit om ze te verwelkomen bij dit unieke evenement waar sport, geschiedenis en gezelligheid samenkomen”. 

Alle info en inschrijven via Uilentorenloop.nl


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *